A Red Bull Air Race honlapjára január 30-án, vagyis hat nappal Tarlós István főpolgármester bejelentése előtt került fel a 2019-es versenynaptár és most, három nappal azután is az eredeti helyszínek szerepelnek.

Eszerint július 13-14-én Budapesten rendezik meg a versenyt. Ki is emelik, hogy a magyar főváros a "nyári időszak klasszikusa, ahol 25 méteres légikapuk emelkednek a Duna vízszintje fölé".

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a szervezők ragaszkodnának az eredeti, július 13-14-i hétvégi dátumhoz, így erre az időpontra próbálnak új helyszínt találni. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint tiszteletben tartják a főváros döntését, és a következő hetekben fog eldőlni, hogy hova viszik a futamot.

A lap azt írja, hogy a sportrepülőverseny jegyértékesítése szünetel, az eddig eladott tikettek megtartják érvényességüket az új helyszínen is, amennyiben ez a kérdés rendeződik.

A nagy kérdés, hogy mi lesz például azokkal a külföldiekkel, akik jegyet nem vesznek ugyan, de a rendezvény miatt látogatnak Budapestre júliusban és már intézik a szállásukat.

A Facebookon valamivel korábban már január 29-én kikerült a versenynaptár.

Érdekesség, hogy a budapesti történésekről nem írnak a közösségi oldalon sem, mindössze néhány kommentelő hozzászólásából lehet tudni, hogy Budapestet törölték a helyszínek közül.

Péntek este a Facebook eseménynaptárban is változatlanul Budapest szerepel, csak az tudhatja, hogy mi történt, aki rákattint a budapesti esemény aloldalra és elolvassa a kommenteket.