Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint Belgium mindkét jelentős repülőterén, a brüsszeli Zaventem és a fővárostól mintegy 55 kilométerre, délre található Charleroi nemzetközi repülőterén is komoly fennakadásokra, késésekre, torlódásra és zsúfoltságra lehet számítani.

Szerdán 22 járatból legalább 14-et biztosan törölni fognak, ez főként a Barcelonába, Valenciába, Madridba, Portóba és a Milánóba induló gépeket érinti. Csütörtökön 22-ből 16 járatot érint a járattörlés, ezért nem indul a milánói, a barcelonai, a lisszaboni, a madridi, a római és a portói gép sem - írta az MTI.

A magyarországi járatokat kiszolgáló Charleroi repülőtérének tájékoztatása szerint az ír légitársaság indítja budapesti járatait, azok érkezésekor és indulásánál azonban késésekre kell számítani.

A Ryanair belga fedélzeti legénységének munkabeszüntetése mellett spanyol, portugál és olasz kollégáik is sztrájkot hirdettek. A beszámoló szerint a légitársaság belga személyzetének legalább 80 százaléka vesz részt a sztrájkban. Az említett célállomásokon kívül, a többi járat azért indulhat, mert a más nemzetiségű dolgozók nem jelentették, hogy csatlakoznak a munkabeszüntetéshez - közölte a napilap.

A sztrájk miatt szerdán és csütörtökön 2400 járatból több százat töröl az ír diszkont cég. Korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten. A Ryanair sokáig nem ismerte el a szakszervezeteket, majd a tavaly októberben a személyzet hiánya miatt bejelentett járattörlések óta több országban is megkezdhette tevékenyégét több pilóta- illetve légiutas-kísérő érdekképviselet.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig csak akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.

A Ryanair hétfőn jelentette be, hogy a június végével záródott pénzügyi első negyedévében az adózott eredménye 319 millió euró lett. Ez 20 százalékkal kisebb ugyan az egy évvel korábbinál, de felülmúlta a szakértők által várt 305 millió eurót.