Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volvo elektromos autója, a Polestar 2 hatótávja egy feltöltéssel 440 kilométer (275 mérföld), ára pedig mintegy 60 ezer euró (68 ezer dollár) lesz. A Tesla legújabb, tömeggyártásra szánt "olcsó" modellje a Model 3 hatótávja 420 kilométer (260 mérföld) és európai ára 58 800 euró (66,9 ezer dollár).

Mindkét modell, a Polestar 2 és a Tesla Model 3 ára jóval alacsonyabb a prémium modelleket gyártó hagyományos autógyárak elektromos modelljeinek az áránál.

A Polestar bejelentésének időzítése egybeesik a Tesla Model 3 európai és kínai értékesítésének a megkezdésével. Thomas Ingenlath a Polestar vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a modell értékesítését 2020 első felében kezdenék meg évente több mint 50 ezres példányszámban.

A Polestar 2 az első elektromos modell a Volvo Cars által bemutatni ígért ötből. Az autót interneten lehet majd megrendelni kezdetben Kínában, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint még hat európai országban. Thomas Ingenlath várakozásai szerint az eladások kezdetben nagyjából egyenlő arányban oszlanak majd meg a három kontinens között.

A Polestar 50-50 százalékban a kínai Geely autógyár és a Volvo Cars tulajdonában van. A Volvo Cars a kínai Geely tulajdonában van - írta az MTI.