Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest Airport csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az első járat április 28-án indul, és május 20-ig hetente öt, május 21-től pedig a nyári menetrendi időszak végéig, október 27-ig hat járat közlekedik majd hetente a két város között.

A járatokat 78 ülőhelyes regionális, turbólégcsavaros Bombardier Q400-asokkal teljesíti a lengyel nemzeti légitársaság. (Jó évük lehet a légitársaságoknak.)

Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója szerint potenciálisan 30 ezer új utast jelent a járatnyitás. A forgalom nem csak a két város között lehet erős, hanem az átszálló utasok miatt is, mivel a LOT Krakkóból is repül Chicagóba.

Május 3-tól a lengyel légitársaság menetrend szerinti járatokat üzemeltet Budapest és New York, május 5-től pedig Budapest és Chicago között. Ezzel helyreállítja a Magyarország és az Egyesült Államok között évek óta szünetelő közvetlen légi összeköttetést. Budapest és New York, illetve Chicago között a repülőtér adatai szerint évente 165 ezer utas repül.