Gazdasági csapást mérhetnek a cégek az abortuszellenes államokra

Több filmes cég is fontolgatja, hogy kivonul azokból az amerikai államokból, amelyek abortuszellenes törvényeket fogadnak el - Írja a Magyar Narancs.
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 14:26
Fotó: Pixabay

A közelmúltban lépett hatályba az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvénye Mississippiben, de hasonlóra készül több másik állam, így például Kentucky, Ohio és Georgia kormányzója is - olvasható a portálon.

Mindez hatalmas felháborodást váltott ki nemcsak a civil szervezetek, hanem a hollywoodi sztárok körében is, sőt Bob Iger, a Disney feje egy interjúban belengette, hogy ha Georgiában elfogadják a törvényjavaslatot, a cég többet nem forgatna az államban.

Georgia a 30 százalékos adókedvezménynek köszönhetően vonzó célpont a filmes és tévés produkciók számára: 2018-ban 455 mozifilm vagy műsor forgott itt. Ha pedig ezt elvesztené az komoly csapást jelentene az állam gazdaságára.

A Netflix tovább forgatna Georgiában, amíg el nem fogadják az abortusztörvényt, de készek harcolni az ellen és átgondolják ottani befektetéseik jövőjét.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kman, 2019.06.01 17:12

Ájvékol az életellenes liberálbolsevik fekáliahorda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html