Döntött a Tesco - sokan nem fognak örülni

A brit Tesco bejelentette, hogy hamarosan beszünteti az egyszeri használatra szánt műanyagzacskók árusítását. A vásárlók mostantól dönthetnek: megveszik az újrahasznosítható szatyrot, vagy figyelnek arra, hogy zacskó nélkül ne induljanak el bevásárolni - írja a Pénzcentrum.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 9. szerda, 11:28
Fotó: Reuters

Májusban a Napi.hu is megírta, hogy az üzletlánc két skóciai és egy angliai Tesco-áruházból kísérleti jelleggel kitiltották, a mindössze 5 pennyért (körülbelül 17 forint) kapható egyszer használatos bevásárlószatyrokat.

A jelek szerint a tesztidőszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mivel augusztus 28-tól a legolcsóbb szatyor 10 pennybe (34 forintba) fog kerülni a nagy-britanniai üzletekben. Ez a zacskó nemcsak abban különbözik az olcsóbb változattól, hogy 94 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, hanem abban is, hogy elég egyszer megvenni. Amennyiben elhasználódik, ingyen kicserélik a boltokban - írja a Mirror nyomán a portál.

Nagy Britanniához hasonlóan Magyarországon is már évek óta fizetni kell a bevásárlózacskókért a boltokban, ám hazánkban egyelőre nem jelentették be a műanyagzacskók kitiltását.

HOZZÁSZÓLÁSOK