Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Revolutnak immár több mint nyolcmillió ügyfele van Európában, ebből 250 ezer Magyarországon - adta hírül a londoni székhelyű fintechcég.

A felhasználó tábor csupán októberben 40 ezer új magyar felhasználóval nőtt. Jövőre szeretnénk elérni a félmillió ügyfelet - mondta Nicoleta Scarlat, a Revolut CEE-régióbeli bővülésért felelős vezetője.

A cég üzleti modelljében lehetővé teszi felhasználóinak, hogy kedvező árfolyamon vásároljanak külföldön vagy utaljanak pénzt egy másik országba. A Revolut alkalmazásban emellett valutaváltásra, kriptovaluta vásárlására, illetve eladására is van mód, nemrég pedig jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indított a cég.

Mostanáig a társaság 172 milliárd forint értékű tranzakciót dolgozott fel Magyarországon: ebből 32 milliárdot októberben - ez a tranzakcióérték nyolcszor magasabb volt a januárinál.

A magyar felhasználók csaknem fele Budapesten él - ami nagyon magas arány. Lengyelországban például összesen 800 ezer felhasználónk van, de közülük csak 150 ezren élnek Varsóban. További erős felhasználói közösségekkel rendelkező városoknak számít Magyarországon Szeged, Debrecen, Pécs és Miskolc - mondta Karol Sadaj, a cég lengyelországi országmenedzsere.

A fintech Magyarországon kívül Európában, Szingapúrban és Ausztráliában érhető el, valamint tervezi, hogy beindítja szolgáltatásait az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban is. A kontinensek és az országok összekapcsolásával lehetővé teszi felhasználóinak, hogy díjmentesen bonyolíthassanak utalásokat.

A cég rendkívül agresszíven terjeszkedik, ingyen pénzt kínáló akciókkal, ingyenesen kiszállított bankkártyákkal igyekszik új felhasználókat meggyőzni, miközben egyre komolyabb tőkebevonásokon dolgozik, noha továbbra is veszteséges.