Magyarországon is tarol a Revolut

A Revolut elérte a 250 ezer felhasználót Magyarországon, ez nyolcszoros növekedés az év elejéhez képest. A kedvező pénzváltási árfolyamokat kínáló fintech cég jelenleg félmillió felhasználót céloz a hazai piacon.
Rácz Gergő, 2019. november 21. csütörtök, 11:04
Fotó: Revolut

A Revolutnak immár több mint nyolcmillió ügyfele van Európában, ebből 250 ezer Magyarországon - adta hírül a londoni székhelyű fintechcég.

A felhasználó tábor csupán októberben 40 ezer új magyar felhasználóval nőtt. Jövőre szeretnénk elérni a félmillió ügyfelet - mondta Nicoleta Scarlat, a Revolut CEE-régióbeli bővülésért felelős vezetője.

A cég üzleti modelljében lehetővé teszi felhasználóinak, hogy kedvező árfolyamon vásároljanak külföldön vagy utaljanak pénzt egy másik országba. A Revolut alkalmazásban emellett valutaváltásra, kriptovaluta vásárlására, illetve eladására is van mód, nemrég pedig jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indított a cég.

Mostanáig a társaság 172 milliárd forint értékű tranzakciót dolgozott fel Magyarországon: ebből 32 milliárdot októberben - ez a tranzakcióérték nyolcszor magasabb volt a januárinál.

A magyar felhasználók csaknem fele Budapesten él - ami nagyon magas arány. Lengyelországban például összesen 800 ezer felhasználónk van, de közülük csak 150 ezren élnek Varsóban. További erős felhasználói közösségekkel rendelkező városoknak számít Magyarországon Szeged, Debrecen, Pécs és Miskolc - mondta Karol Sadaj, a cég lengyelországi országmenedzsere.

A fintech Magyarországon kívül Európában, Szingapúrban és Ausztráliában érhető el, valamint tervezi, hogy beindítja szolgáltatásait az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban is. A kontinensek és az országok összekapcsolásával lehetővé teszi felhasználóinak, hogy díjmentesen bonyolíthassanak utalásokat.

A cég rendkívül agresszíven terjeszkedik, ingyen pénzt kínáló akciókkal, ingyenesen kiszállított bankkártyákkal igyekszik új felhasználókat meggyőzni, miközben egyre komolyabb tőkebevonásokon dolgozik, noha továbbra is veszteséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

saschka, 2019.11.21 15:09

Aha tök jó annak aki utal, de ezzel csak annyi történt, hogy áttolta a költséget a fogadó oldalára. Konkrétan a mi számlavezetőnk minimum 4000 Ft-ot számol fel egy Revolutos jóváírásért (külföldi számláról érkező utalás jóváírása).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

alex4, 2019.11.21 13:23

?A fintech Magyarországon kívül Európában...érhető el."
.
M.o. tehát nem része az európai halmaznak?!? :)))
Bár, bizonyos értelemben és értelmezésben... :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html