Globálisan is egyre népszerűbbek a viselhető eszközök, hasonló jelenséget tapasztalható, mint néhány évvel ezelőtt, amikor az okostelefonok váltak a mindennapok részévé - írja a hvg.hu. Már 2019 is fontos év volt a viselhető eszközöket illetően, és 2020-ban mindez talán még inkább fontossá válik.

Jó példa lehet erre a Honor (a Huawei almárkája) MagicWatch 2 nevű, december elején bemutatott okosórája, amelyből az új év első értékesítési napján 10 ezer darabot adtak el egyetlen perc alatt. Korábban is néhány perc alatt elkelt a 10 ezres csomag, s hasonló várható január 7-én is, amikor a következő értékesítésre sor kerül.

Az Honor MagicWatch 2 15 különböző sport módot kínál az eltérő fizikai aktivitásokhoz. A klasszikus karórákat idéző kerek formájú kijelzője van, és a házon belül készült Kirin A1 lapkakészlet gondoskodik a munkavégzésről. Az óra képes Bluetooth-támogatott hívásokra, és 50 méterig vízálló.

Folyamatosan figyeli a felhasználó pulzusát, és jelzi, ha túl kevésnek vagy túl soknak tartaná a szívverések számát. Mindemellett még az alvás figyelésére is bevethető. A gyári leírás szerint akár két hétig is bírhatja egy feltöltéssel.