Fordulóponthoz közeledik a Huawei-ügy

Már az Európai Bizottság is azt fontolgatja, hogy teljes mértékben kitiltja Európából a Huawei minden olyan hálózati eszközét, aminek köze lehet a küszöbön álló 5G-s hálózatok kiépítéséhez - írta a Reutersre hivatkozva a 24.hu. A tiltás a mobiltelefonokra egyelőre nem vonatkozik.
Szepesi Anita, 2019. február 4. hétfő, 18:09
Fotó: Reuters

Fordulóponthoz érhet a kínai Huawei körüli, az Egyesült Államok által indított betiltási és kizárási hullám. Az USA, miután nemzetbiztonsági fenyegetésnek ítélte a kínai vállalat szerepvállalását a következő generációs telekommunikációs hálózatok kiépítésében, szövetségeseinek is javasolta a céggel tervezett fejlesztéseik felülvizsgálatát. Az USA után ennek hatására Ausztrália is kizárta a Huawei-t az 5G-s hálózatok fejlesztéséből - idézi a Reuters cikkét a portál.

Noha az Európai Bizottságnál is felmerült a teljes kitiltás bevezetése, ezzel nem ért mindenki egyet. A Vodafone ügyvezető igazgatója, Nick Read a szankciók kapcsán hatalmas problémákat emlegetett, s a szlovák miniszterelnök, Peter Pellegrini is kiállt a kínai vállalat mellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK