Figyelmeztet az Ikea: vigyázat, csalók!

Lengyelországban a közösségi oldalakon hamis Ikea-bónuszokat kínáltak csalók, akik még saját pénzüket is befektették simlis vállalkozásukba. A cél a lépre csaltak adatainak megszerzése volt.
Barabás Júlia, 2020. június 25. csütörtök, 11:49
Fotó: AFP

Lengyelországban a Facebookon információk jelentek meg arról, hogy az Ikea boltjaiban állítólag ingyenes bónuszokat osztogatnak vásárlásra - adta hírül a gazeta.pl. A csalók ilyen módon próbálnak  személyes adatokat kicsalni a svéd áruházlánc vevőitől. A bolthálózat felhívja a figyelmet arra, hogy a vásárlók bármilyen promóciót alaposan ellenőrizzenek

A Fecebookon a bejegyzések szponzoráltak, tehát a csalók saját pénzüket is befektették a fake promócióba. Ez azt sejteti, hogy sok embert rászedhettek. A posztok arra hívják fel a figyelmet, hogy csak egy linkre kell kattintani, a cég születésének 31. évfordulójára indított akcióban. Nem is kis összegről van szó: 2500 zlotys bónuszt (200 ezer forint) ígérnek.

Ha odaklikkelt valaki, akkor egy olyan oldalra került, ahol egy formanyomtatványban kérik a csalók az adatok megadását. Nemcsak alap- és kapcsolati adatokat, de olyan érzékenyét is, kint a PESEL-szám, ami mindent tartalmaz az illetőre vonatkozóan, még a bankszámlaszámát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK