Ilyen akkumulátort fog használni a kínai autógyár

A Swatch új fejlesztésű akkumulátorait autókban és motorkerékpárokban fogják használni, erről egyezett meg a svájci óragyár a kínai Geely autógyárral - számolt be vasárnap a svájci NZZ am Sonntag lap.
MTI-Eco, 2016. június 5. vasárnap, 15:15
Fotó: Reuters

A megállapodás áttörést jelent találmányunknak - idézte a lap Nick Hayeket, a Swatch vezérigazgatóját.

Hírügynökségi megkeresésre a Swatch szóvivője megerősítette az NZZ am Sonntag értesülését. A felek szándéknyilatkozatot írtak alá - közölte.

A kínai autógyárral létesített együttműködés keretében autóipari felhasználásra optimalizálják a Swatch új akkumulátor-technológiáját, jövőre pedig megkezdődhet az akkumulátorok közös gyártása is Kínában. A Swatch leányvállalata, a Belenos Clean Power és az ETH Zürich műszaki egyetem által közösen kifejlesztett akkumulátor a hagyományosnál 30 százalékkal magasabb teljesítményt ígér.

A kínai autógyártóval létesített együttműködésről a bejelentés valójában nem számít meglepetésnek, hiszen Nick Hayek már a vállalat éves eredménybeszámolóján márciusban közölte, hogy "jövőre már autók fognak Belenos akkumulátorokkal közlekedni egy 1,3 milliárdos országban, ahol nagyon nagy a szmog".

HOZZÁSZÓLÁSOK