Az üzleti modell lényege, hogy az utasok havi 2180 dollárért korlátlan számú járatra szállhatnak fel.

A Reuters szerint májusban indul el az európai üzem London és Zürich, valamint Ibiza között. A cég honlapján már lehet foglalni jegyeket Cannes-ba és Genfbe is. A Surf Air Londonban a Wizz Air által is használt Luton repülőtérről közlekedik majd.

A tervek között szerepel müncheni és milánói útvonal indítása is Londonból. A célállomásokból látszik, hogy a Surf Air elsősorban az üzleti utasokra fókuszál.

Simon Talling-Smith, a Surf Air Europe leányvállalatának vezetője azt mondta, megpróbálják ugyanazt a sikert elérni, mint az anyavállalat Kaliforniában, ahol három év alatt háromezer előfizetőjük lett. A vezérigazgató ugyanakkor bízik abban, hogy ennél nagyobb sikert is el tudnak érni az öreg kontinensen.

A járatokat a Surf Air svájci gyártású, nyolcszemélyes Pilatus és Embraer repülőgépekkel teljesíti majd, a svájci cég felé már leadtak egy 45 gépre szóló rendelést. Mivel a járatok a kisgépes terminálokat használják, így a várakozási idő is jóval kisebb, mint a nagy terminálokon.

A Surf Air az Egyesült Államokban három évvel ezelőtt kezdte meg működését, jelenleg 12 gépes Pilatus-flottájukkal 11 kaliforniai városba közlekednek.