Ilyen sem volt még az okostelefonok piacán

Hosszú évek robbanásszerű fejlődése után egyre lanyhuló ütemben bővül az okostelefonok piaca.
MTI-Eco, 2016. június 2. csütörtök, 20:02
Fotó: Stocksnap

Az IDC piackutató vállalat prognózisa szerint az idén a korábban becsült 5,7 százalékkal szemben csak 3,1 százalékkal nő az értékesítés, sőt lehetséges, hogy az Apple iPhone eladásai 2007 óta először csökkennek.

Tavaly még 10 százalékkal, 2014-ben pedig 28 százalékkal bővült az okostelefon piac.

A növekedési ütem csökkenésében szerepet játszik, hogy a kínai piac telítődőben van, és a korábbi értékesítési modell, amelyben a mobilszolgáltatók a szerződés-meghosszabbításokat két évente új telefonnal szubvencionálták, háttérbe szorul a közvetlen vásárlások mögött.

Az idén várhatóan 1,48 milliárd okostelefont értékesítenek, ebből 1,24 milliárd Android operációs rendszert használ, ez 6,2 százalékos növekedés. Az iPhone eladások 232 millióról 227 millióra csökkennek az IDC előrejelzése szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2016.06.02 22:58

"Hosszú évek robbanásszerű fejlődése után egyre lanyhuló ütemben bővül az okostelefonok piaca. "

Aham, és ilyen sohasem volt a kvarcórák piacán, a személyi számítógépek piacán, és majd lesz pl az pofon-o-matic piacán...
Nem kell hozzá nagy ész, csak egy kis odafigyelés és az ember tudja, minden kezdetben népszerű (főleg) technológiai kütyü piacának sorsa ez. A cégek piacot teremtenek a terméküknek, majd amikor már a növekedés nulla közeli (a piac telített), akkor belépnek egy új termékkel, különben stagnálni fognak és a stagnálás ebben a rendszerben egyenlő a halállal, akkor is ha stagnálás közben élete végéig biztosítva lenne minden érintett jövedelme.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html