Indiába megy a Suzuki

Akkumulátorgyárat létesít Indiában a Suzuki, a Toshiba és a Denso, a kezdeti tőkeberuházás értéke 20 milliárd japán jen - közölte a Suzuki pénteken az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 28. péntek, 15:37
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a lítium-ion akkumulátorok gyártásra létrejövő vállalkozás 2 milliárd jen törzstőkével indul még ebben az évben, jelenleg a cégalapítás részleteit vizsgálják. A közös vállalkozásban a Suzuki 50, a Toshiba 40, a Denso 10 százalék üzletrészt birtokol majd - írták.

Az autógyártó cég kiemelte, hogy Indiában egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezet védelmére: a széndioxid-kibocsátási szabványokat kiterjesztik az autókra is, ezért szükség lesz korszerű akkumulátorokat előállító üzemre. A gyár építése emellett az ázsiai ország kormányának azon törekvésével is összhangban van, hogy minél több cég telepítse gyártó kapacitásait Indiába - közölte a Suzuki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2017.04.28 18:42

A cím nyilván szándékosan félrevezető: a Suzuki javában ott van Indián. Másfélszer annyi autót gyárt ott mint Napánban és hétszer annyit mint nálunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html