Indul a nagy munka - épül a Mercedes második gyára a régióban

Elstartol a Mercedes-Benz lengyelországi beruházása: a cég félmilliárd eurót fektet be egy motorgyár felhúzásába. Az építkezésre két évet szánnak.
Barabás Júlia, 2017. június 17. szombat, 07:01
Fotó: Reuters

Napokon belül elkezdik a Mercedes-Benz első lengyelországi gyárának építését Dél-Sziléziában, Jaworban. A gyárban négyhengeres motorokat fognak gyártani. Az 500 millió eurós beruházásnak köszönhetően több száz új munkahely jön létre - adta hírül a PAP hírügynökség információja alapján a Rzeczpospolita.

A terveknek megfelelően az építést júniusban kezdik és 2019-ben be is fejezik, az üzem 2020-ban már teljes kapacitással termelni fog. Évente több száz ezer motor gyártása a cél - a munkavállalók ötöde mérnöki vagy más felsőfokú ismeretekkel rendelkező szakember lesz.

Az üzem az alsó-sziléziai gazdasági övezet területén épül több mint 460 hektár területen. Az ott készülő négyhengeres benzin- és dízelmotorok a Mercedes számos típusába beépítik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2017.06.17 09:37

Lengyelországba??? Ebbe az Orbáni "diktatúrát" majmoló országba???
Hogy lehetnek a befektetők ennyire naivak hogy az OTP-részvényért 9000 Ft fölött tejelnek???
Hát nem tudják hogy az idióta liberálisok szerint ebbe a két országba nem szabad befektetni???
Úgy tűnik hogy a liberálidiótákra -akik valamiféle "felsőbb tudás" kizárólagos birtokosainak képzelve magukat oly szívesen kioktatnak bárkit- könyörtelen ősi ellenségük újra lesújtott:
A TÉNYEK! :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html