A vállalat programja indulásként mintegy 100 töltőállomás használatát teszi lehetővé Németországban - és csak a céges belépőkártya kell hozzá - olvasható a portálon.

A teljesen elektromos, illetve plug-in hibrid elektromos járművekre érvényesíthető szolgáltatás indulásként a már meglévő normál és nagy sebességű töltőállomás hálózatra épül, és indulásként csak a Siemens németországi telephelyei közelében (mint Nürnberg-Erlangen, München, Köln, Düsseldorf, Braunschweig stb.) lévő töltőknél lesz igénybe vehető.

A felhasználótól csupán annyit kíván meg mindez, hogy a Siemens ID kártyán nyilvántartásba vegyék az általa (illetve a családtagjai) által használt járművet. A többit, azt, hogy az állomások intelligens töltési technológiáját biztosító szoftverbe integrálják a siemenses hozzáférést, és azt, hogy miként történik az elszámolás (a cég és a "kutak" között), a Siemens dolga.

A követendő példának szánt céges gesztusnak már a Németországon kívüli bővítésével is, illetve a jelentkező költségekre rugalmasan reagáló rendszer kidolgozásával is foglalkozni kezdett a Siemens.