A cég együttérzéséről biztosította az elhunytak családtagjait. Folyamatosan kapcsolatban állnak az ukrán nemzeti légitársasággal és "mellettük állnak ebben a nehéz időszakban". A Boeing minden szükséges segítséget megad számukra - írják.

Az ukrán légitársaság gépe szerda reggel zuhant le Iránban, a fedélzetén utazó 168 utas és a 9 fős személyzet nem élte túl a balesetet. Az Index szerint a személyzet és két utas ukrán állampolgár volt, rajtuk kívül 73 kanadai, 71 iráni, 8 svéd, 6 afgán, 4 német és 3 brit utazott a gépen.

Az iráni közlekedési miniszter nyilatkozata szerint a gép hajtóműve kigyulladt és a pilóta elveszítette az irányítást a gép felett. Ennek azért van nagy jelentősége, mert Iránban nagyon feszült a helyzet azóta, hogy pénteken a szomszédos Irakban az Egyesült Államok dróntámadásban megölte az iráni Forradalmi Gárda különleges egységeinek vezetőjét. Erre válaszul szerdán két iraki amerikai katonai bázist is iráni rakétatámadás ért. Éppen ezért merült fel, hogy esetleg egy eltévedt rakéta okozhatta a tragédiát.