Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Határérték feletti melamin kioldódást mért egy kisgyermekeknek szánt bambusz étkészletből a francia hatóság. A kínai eredetű termékből Magyarországra is érkezett. A Nébih azt kéri, akiknek a háztartásában van az alább ismertetett azonosítójú étkészletből, ne használják.

A visszahívott termék a Coffret Vaisselle Bamboo Azur márkájú gyermek étkészlet, amelynek a tételazonosítója a kék színű termék esetében A005510, a barack színűé A005511, RASFF referenciaszáma pedig 2019.2488.

A hivatal az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült a termék visszahívásáról.

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő - ismerteti honlapján a Nébih.

A múlt héten ennek a gyártónak egy másik termékét hívták vissza a magyar üzletekből határérték feletti formaldehid és melamin kioldódás miatt, a Bamboo Fibre Products márka bambusz rostot tartalmazó konyhai eszközeit.