Itt a jövő: önvezető autót gyárt a GM

Kérelmet nyújtott be a General Motors (GM) autógyár kormány, pedál és más kezelőszerv nélküli önvezető autók gyártásának engedélyezésére a washingtoni kereskedelmi minisztériumnál - adta híról az MTI.
Domokos Erika, 2018. január 12. péntek, 20:50
Fotó: Reuters

A General Motors 2019-től tervezi kereskedelmi forgalomba hozni a kormány és pedálok nélküli önvezető autókat. A GM az önvezető járművekkel a robottaxik és a fuvarmegosztó mobilitási szolgáltatások piacát célozza meg.

A General Motors saját bevallása szerint már tömeggyártásra kész állapotba hozta a Chevrolet Bolt elektromos változatának minden emberi beavatkozás nélkül biztonságosan közlekedni képes verzióját, a Cruise AV modellt.

A General Motors a robottaxiflotta alapjának szánja az önvezető járműtechnika fejlesztésével foglalkozó leányvállalatával, a Cruise Automation céggel közösen kifejlesztett Cruise AV modellt - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.01.12 23:27

Ki kéne találni már az önvezető országokat is. Az elmúlt 3 hónapban például, amíg nem volt kormánya Németországnak, a gazdaság dübörgött. De ugyanez a tapasztalat pl. Csehországból is. Ahogy felállt a kormány, szétb...armolt mindent. El kéne már küldeni ezeket a pszichopatákat, akik a PÉNZÜNKÖN uralkodnak meg lopnak, ahelyett hogy összetennék a kezüket hogy a PÉNZÜNKÖN, esetleg, kinyalhatják a seggünket Orsóssal az élen, a búsba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.01.12 22:24

Már boldog-boldogtalan önvezető autót fejleszt, gyárt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html