Itt az új magyar találmány: a színtelen feketekávé

Egy szlovákiai magyar cég feltalálta a színtelen feketekávét, s már meg is kezdte gyártását és forgalmazását.
Barabás T. János, 2016. február 10. szerda, 15:29
Fotó: Napi.hu

Több mint egy éven át tartó fejlesztés, tesztelés és finomítás után megkezdték annak az átlátszó kávénak a gyártását és forgalmazását, melyet a világon először a pozsonyi Új Szó szerkesztőségének mutatott meg Nagy Dávid, a termék borsi születésű feltalálója.

Nagy Dávid, a cég egyik tulajdonosa szerint a sokak számára furcsának tűnő találmánynak főleg azok a rendszeres kávéfogyasztók örülhetnek, akik féltik a fogukat az elszíneződéstől. "Az átlátszó kávét a megszokott feketével ellentétben hidegen, palackból kell fogyasztani, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, egészségre káros adalékot. Egy 200 ml-es palack összesen 100 milligramm koffeint tartalmaz, ami megegyezik egy csésze cappuccinóéval" - mondta Nagy Dávid, aki testvérével, Ádámmal gyártja az italt Bodrogszerdahelyen.

"Naponta 1000 palack kávét tudunk elkészíteni. Egyelőre a honlapunkon kialakított e-shopon keresztül lehet átlátszó kávét rendelni, de már az egyik szlovákiai üzletlánc is érdeklődik a termék iránt. Reméljük, egyre több helyre eljutunk, s a kávé remélhetőleg külföldön is kapható lesz" - mondta Nagy Ádám a lapnak.

A kávé egyedi módszerrel készül, és saját tervezésű géppel állítják elő. Az összetétel és a gyártási folyamat titkos.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anilorak, 2016.02.10 16:03

Mert Orbán és bandája kilopta belőle a koffeint...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html