Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A filmsztár erről a Sanghajban zajló nemzetközi filmfesztiválon beszélt. A The Guardian tudósítása szerint Chan elmondta: úgy gondolja, hogy a Warcraft: A kezdetek hatalmas kínai sikere utat nyithat a Kínában gyártott hasonló kasszasikerek előtt.

A 160 millió dollárból (44,6 milliárd forintból) készült fantázia akciófilm, amelyet egy népszerű videojáték nyomán forgattak, premierhétvégéjén az Egyesült Államokban csupán 24,4 millió dolláros (6,8 milliárd forintos) jegybevételt ért el, Kínában viszont forgalmazása első öt napja alatt 156 millió dollárért (43,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

Chan szerint a hollywoodi stúdiók aggódhatnak az eredmény miatt. "A Warcraft: A kezdetek két nap alatt tett szert 600 millió jüanos (25,4 milliárd forintos) bevételre. Ez megijesztette az amerikaiakat. Ha tudnánk olyan filmet készíteni, ami 10 milliárd jüant (423 milliárd forintot) keres, a filmezést tanulók az egész világon kínaiul tanulnának, ahelyett, hogy mi tanulnánk angolul" - mondta a sztár.

Iparági elemzők szerint a kínai mozis bevételek éves szinten várhatóan hamarosan felülmúlják az észak-amerikai jegybevételeket. A hollywoodi szuperprodukciók nagyon népszerűek Kínában, a hollywoodi stúdiók az ázsiai piac növekedését látva mind Kína felé fordultak, és ottani produkciós cégekkel szövetkeznek, ami hatással van az elkészült produkciókra.

A Transformers: A kihalás korát részben a China Movie Channel finanszírozta, ennek köszönhetően a filmben egy kínai sztár is feltűnt és a produkció egyik forgatásai helyszíne Hongkong volt. A Vasember 3. esetében a kínai közönség számára készült egy olyan verzió, amelyben szintén megjelent egy kínai színész. A Guillermo del Toro rendezte Tűzgyűrű című sci-fi akciófilm, amely Amerikában nem vált be, Kínában kasszasiker lett, és ezért készülhet hozzá folytatás. A Tűzgyűrűt és a Warcraftot a Legendary Pictures gyártotta, amelyet januárban a kínai Dalian Wanda Group vásárolt meg 3,5 milliárd dollárért.