A bezárás három nagy forgalmú éttermet érint, amelyek a világhírű szakács Jamie's Italian nemzetközi étteremláncához tartoznak (Budapesten, Bécsben és Sydneyben is működnek hasonló egységek). Jamie 2016-ban nyitott tajvani vendéglátóhelye Tajpej divatos Xinyi bevásárlónegyedében található, már tegnap bezárt. Az étterem alkalmazottai csak a munkanap végén tudták meg a menedzsmenttől, hogy másnap nem nyitnak ki - olvasható a portálon.

Helyi idő szerint egy nappal később, vagyis február 28-án húzzák le a rolót a brit séf két hongkongi éttermében: az egyik a Causeway-öbölben, míg a másik a Kaulung-félsziget felkapott Tsim Sha Tsui bevásárló- és szórakozónegyedében van, vagyis volt.

Vannak, akik a bezárásokat összefüggésbe hozzák Jamie Olivér tavalyi nagy-britanniai éttermeinek csődjével. Ugyanakkor az amerikai UDN, a még nem diagnosztizált betegségekkel foglalkozó amerikai egészségügyi hálózat a szakács kivonulását Tajvanból és Hongkongból a vuhani koronavírussal és következményeivel magyarázza.