Januárban már két bank ment csődbe az USA-ban

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján szereplő adatok szerint mindkét pénzintézet januárban húzta le a rolót. Az egyik a New Jersey állambeli Harvest Community Bank, a másik az illinoisi Seaway Bank and Trust Company - adta hírül az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. február 5. vasárnap, 12:36
Fotó: Napi.hu

Tavaly összesen öt bank ment csődbe az Egyesült Államokban, ezzel a 2007 óta bezárt pénzintézetek száma közel ötszázra nőtt.

Tavaly szeptemberben az Arkansas szövetségi államban bejegyzett Allied Bank, augusztusban a georgiai The Woodbury Banking Company, májusban a pennsylvaniai First CornerStone Bank, áprilisban a Tennessee állambeli Trust Company Bank, márciusban pedig a wisconsini North Milwaukee State Bank zárt be.

2015-ben nyolc bank ment csődbe az Egyesült Államokban; 2014-ben még tizennyolc, egy évvel korábban pedig huszonnégy banknak kellett végleg bezárnia.

A csődhullám hét éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Hat éve 92 bank ment csődbe, öt éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.

A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (mintegy 72 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap.

HOZZÁSZÓLÁSOK