Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodás szerint a szigetországnak 2021 első felében kell megkapnia a szállítmányt. Más részletet nem közöltek az ügyletről. Korábban az Egyesült Államok is rendelt 100 milliót a kísérleti oltóanyagból csaknem kétmilliárd dollárért - írja a Portfolio.

A világon még nincs végleges vakcina a koronavírus ellen, viszont 150 kikísérletezése folyik, ezek különböző stádiumokban vannak, a Pfizer és a BioNTech vakcinája igen előrehaladottban. Hétfőn kezdődött meg tesztelése nagyszámú alanyon.

A Pfizer és a BioNTech július elején már nyilvánosságra hozta az amerikai pácienseken végzett első vakcinatesztjeinek eredményeit. Ezek szerint kéttucatnyi emberben immunitás alakult ki a kórokozóval szemben, egyes esetekben még erősebb is, mint a koronavírus-fertőzésből kigyógyultakban.

A két gyógyszergyár arra számít, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) már október elején engedélyezi a vakcina forgalmazását. Addigra több mint harmincezer páciensen próbálják ki az oltóanyagot. Terveik szerint 2021 végéig 1,4 milliárd adagot gyártanak.