Durva dolgok derült ki a Nissan-vezér szökéséről

Felhagyott Carlos Ghosn felügyeletével az őt ellenőrizni hivatott magáncég nem sokkal azelőtt, hogy a volt Nissan-vezér megszökött tokiói házi őrizetéből.
Domokos László, 2020. január 5. vasárnap, 11:16
Fotó: Getty Images

Az üzletember épp hivatalos panaszt készült benyújtani a vállalat ellen, amely ezért hagyta abba a megfigyelését 2019 utolsó napjaiban - adta hírül a Euronews.

Ghosn Szökését a védelmét vezető japán ügyvéd próbálta megmagyarázni: "Nem volt egyértelmű, hogy mikor kezdődik a tárgyalás, és fogva tartásának feltételein sem lehetett változtatni. Ghosn-t komoly érzelmi feszültség gyötörhette, mert nem tudta, mikor láthatja újra a feleségét" - mondta Hironaka Junicsiró.

A pénzügyi bűncselekményekkel vádolt Carlos Ghosn kedden jelentette be, hogy Libanonba menekült, állítása szerint az elfogult japán igazságügyi rendszer elől.

Csütörtökön az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Nissan-Renault csoport egykori vezére ellen, aki január nyolcadikán készül beszámolni szökése részleteiről. Lapinformációk szerint hangszertokban csempészhették ki Japánból a Nissan volt vezérigazgatóját.

A japán államügyészség vasárnap vizsgálatot indított Carlos Ghosn szökése ügyében. Szaito Takahiro, Tokió helyettes államügyésze szerint az üzletember semmibe vette az ország törvényeit, szökése pedig bűncselekménnyel ér fel.

Mori Maszako japán igazságügyi miniszter szintén úgy vélte, a szökésre nincs elfogadható magyarázat, egyúttal elutasította az üzletembernek az ázsiai ország igazságszolgáltatásával kapcsolatos bírálatát - adta hírül az MTI.

Az üzletemberhez közel álló források korábban azt mondták, hogy a szökést egy biztonsági magáncég szervezte meg. Egy zenekar Ghosn tokiói lakására ment, látszólag azért, hogy játsszon a karácsonyi partiján. Később az üzletembert egy hangszertokban kicsempészték a lakásból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.05 15:01

Ez akkor történt, amikor a baltást kiadó, kipcsak vezérnek népét átadó nagyvezírünk szabadságon volt és nem volt hír róla?
Vagyis nem szabadságon, hanem betegállományban?
Ja, mert akkor 4 év múlva egyben kifizethetjük a ki nem vett szabadságait.
Mindegy, a lényeg abban rejlik, hogy nem tudtunk róla semmit, nem volt látható, amikor a csibészt megléptették.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2020.01.05 13:46

tlg01, 2020.01.05 11:55

Mit jelent az, hogy "szétbaszta a céget-ellopta a pénzeteket" ??
1999-ben átvette a 20 milliárd adóssággal küszködő csőd szélén álló Nissant, ami 2,4 millió autót gyártott, a zömét veszteséggel. 2018-ra ebből csinált egy 5,8 millió autót gyártó nyereséges céget, ami a világ legnagyobb gyártójának része.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.01.05 11:55

hát kimaxolta az életet - az biztos
nyomozgassatok csak civilizált emberek
megbíztatok 1 libanoni-francia-brazil
kombóban - a maga módján meg is hálálta
szétbaszta a céget-ellopta a pénzeteket
a szokásos munkamegosztás
újnáciknak > gyűjtsetek szegíny iráni
forradalmi gárdának nehogy lendületet
veszítsenek:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html