Japán kézbe kerülhet az Orangina

A francia üditőgyártó megvásárlásáról tárgyal a japán Suntory - 2006-ban 2,6 milliárd dollárt fizettek az Orangináért jelenlegi tulajdonosai.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 10. csütörtök, 09:57
Fotó:

A japán üdítőgyártó óriás Suntory Holding tárgyalásokat folytat a világszerte ismert francia Orangina megvásárlásáról - írja a Wall Street Journal. A Suntory szóvivője csupán a tárgyalások tényét erősítette meg, más adattal nem szolgált az ügyletről. A hírek szerint már a héten megállapodásra juthatnak a felek, a 2008-ban mintegy 1,5 milliárd dolláros forgalmat realizáló Orangina-ért 2006-ban 2,6 milliárd dollárt fizetett a Blackstone Group és a Lion Capital kockázatitőke-társaság.

Amennyiben létrejönne a megállapodás, az a héten már a második nagyszabású európai üzletszerzést jelentené: a Kraft Foods ugyanis korábban 16,73 milliárd dolláros ajánlatot tett az angol Cadbury megvásárlására. Az Orangina 2006-ig a Cadbury tulajdonában állt, korábban pedig a Pernod Richard francia gyártóhoz tartozott, akitől 1998-ban a Coca-Cola is megvásárolta volna, ezt azonban a francia állam nem engedélyezte. A PepsiCo érdekeltségébe tartozó Suntory tavaly 16 milliárdos forgalmat bonyolított.

HOZZÁSZÓLÁSOK