A nettó értékesítési árbevétel 17 százalékkal 55,5 milliárd svéd koronára emelkedett az idei harmadik negyedévben a 2010. harmadik negyedévihez képest. Az üzleti eredmény 6,3 milliárd svéd koronára nőtt 6,2 milliárdról, az adózott eredmény pedig 6 százalékkal, 3,8 milliárd svéd koronára 3,6 milliárdról.

Az idei első kilenc hónapban az értékesítési árbevétel 19 százalékkal emelkedett 163,3 milliárd svéd koronára az előző évihez képest, az üzleti eredmény 10 százalékkal 17,6 milliárd koronára, az adózott eredmény pedig 62 százalékkal 11,1 milliárd koronára nőtt.

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója az értékesítési árbevétel és a nyereség javulását a mobil szélessávú technológia iránti folyamatosan növekvő keresletnek és a szolgáltató üzletág bevétele növekedésének tulajdonította. Folytatódó tevékenységekre vetítve összehasonlítható alapon az értékesítési árbevétel 24 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző évi bázishoz képest.

A hálózati berendezés üzletág értékesítési árbevétele 25 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben éves összevetésben, az előző negyedévihez képest viszont 3 százalékkal csökkent, ami szezonális hatásoknak tudható be. A negyedév folyamán megszűnt a márciusi japán természeti katasztrófa beszállítói láncokra gyakorolt hatása, az üzletmenet visszatért a rendes kerékvágásba. A szolgáltató üzletág bevétele 7 százalékkal emelkedett éves összevetésben a harmadik negyedévben. A multimédiás szolgáltató üzletág forgalma 11 százalékkal emelkedett az előző évi harmadik negyedévihez és 8 százalékkal a második negyedévihez képest.

A vegyes vállalatok eredménye eltérően alakult a harmadik negyedévben. A Sony Ericsson nyereségéből az Ericsson 0,1 milliárd svéd koronával részesült az előző évi 0,3 milliárd után, az ST Ericsson veszteségéből pedig 0,7 milliárd svéd koronával a 2010 harmadik negyedévi 0,4 milliárd után.

Az Ericsson az okostelefonok térnyerésével párhuzamosan emelkedő mobil hálózati adatforgalom bizakodással tekint a jövő elé. Az előrejelzések szerint a mobil szélessávú előfizetők száma az év végéig megközelíti az egymilliárdot, 2016-ra pedig az ötmilliárdot. Az Ericsson Hans Vestberg véleménye szerint megfelelő pozícióban van ahhoz, hogy a fejlődés motorja lehessen a mobil távközlési hálózati üzletágban.