Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházással a helyben gyártott és összeszerelt modellek Jeep márkanév alatti bevezetését alapozzák meg az indiai piacra.

Indiában készül majd a konszern egy középkategóriás SUV modellje három üléssorral. A Jeep Wrangler és Jeep Grand Cherokee modelleket helyben szerelik majd össze, valamint az indiai piac számára mutatják majd be a Jeep Compass egy teljesen új verzióját - írja az MTI.

Az FCA jelenleg az indiai autópiacnak alig egy százalékát tudhatja magáénak. Egyes modellek indiai gyártásával és összeszerelésével a konszern növelni tudja majd helyi beszerzéseit és javíthatja méretgazdaságossági mutatóit, így költségei csökkentésével élénkíteni fogja eladásait.

Indiai beruházásunk több területen is versenyelőnyhöz juttat bennünket - jelentette ki Partha Datta, az FCA India ügyvezető igazgatója, hangsúlyozva, hogy határozott céljuk a belföldi beszállítói részarány növelése járműveik gyártásában.

Az FCA az indiai Tata Motors autógyárral közös nyugat-indiai üzemében fogja gyártani és összeszerelni saját SUV modelljeit. A három üléssoros SUV modell a Ford Endeavour és a Toyota Fortuner modelljeinek támaszt majd közvetlen konkurenciát. Az FCA mostani bejelentésével 700 millió dollárra emelkedik a konszern indiai befektetéseinek az összege, amiből 150 millió dollárt egy globális hatáskörű technológiai fejlesztési központ létesítésére fordítottak.

Az utóbbi néhány évben nagyobb összegű beruházással lépett be az indiai piacra egyebek között a dél-koreai Kia Motors és a kínai SAIC Motor Corp. A japán Honda Motor Co viszont értékesítési nehézségek miatt bezárta két helyi üzemének egyikét, a General Motors pedig beszüntette exportra szánt modelljeinek a gyártását Indiában.