BUX
38240

Jelentősen bővül a kecskeméti Mercedes

Új karosszériaüzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár. A vállalat 2018-ig 250 millió eurót fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére a telephelyen.

Napi.hu, 2016. március 22. kedd, 09:39

A beruházással tovább erősödik a kecskeméti gyár szerepe a prémiummárka globális termelési hálózatában - olvasható a Daimler közleményében.

A bővüléssel a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra növekednek. A gyár bővítése lehetővé teszi az új generációs kompaktautók még rugalmasabb és hatékonyabb gyártását.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat lényegesen megnöveli a termelés rugalmasságát és hatékonyságát, ugyanakkor erősíti a gyár szerepét a prémiummárka globális termelési hálózatában. A kecskeméti gyár szoros együttműködésben dolgozik a rastatti testvérgyárral. Ezen a telephelyen 2020-ig szintén nagy volumenű beruházásokat hajt végre a vállalat, mert világszerte jelentős kereslet mutatkozik a Mercedes-Benz prémium kompaktautói iránt.

Ez azt jelenti, hogy tartósan biztosítottak a munkahelyek a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban. A Mercedes-Benz nemzetközi sikeréhez nagymértékben hozzájárul a kecskeméti gyár a B-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake gyártásával. A CLA és CLA Shooting Brake modelljeit kizárólag Kecskeméten gyártják - hívja fel a figyelmet a cég.