Jelentősen nőtt a Generali-csoport díjbevétele az év háromnegyedében

A három biztosítóból álló magyarországi Generali-csoport az idei első három negyedévben 92,1 milliárd forint díjbevételt ért el, amely 5,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte a vállalat.
MTI, 2015. november 30. hétfő, 14:17
Fotó: Reuters

A csoport legnagyobb tagja, a Generali Biztosító korrigált díjbevétele 87 milliárd forintot tett ki, amely 5 százalékkal több a tavalyi háromnegyedéves adatnál. (A statisztikák a korrigált díjbevételnél az egyszeri és eseti díjas életbiztosításokat csak 10 százalékos részaránnyal veszik számításba.)

Az első magyar online biztosító, a Genertel díjbevétele 3 milliárd, míg az Európai Utazási Biztosítóé 2,1 milliárd forint volt. Az előbbi díjbevétele fél százalékkal csökkent, míg az utóbbié közel 7 százalékkal nőtt.

A közlemény megjegyzi, hogy az életbiztosítási üzletágat a befektetési egységhez kötött - unit linked - életbiztosítások, valamint a nyugdíjbiztosítások húzták. A nem életbiztosítási üzletágban viszont a gépjármű biztosítások - a kötelező és a casco - adta a növekedés alapját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tavasz2, 2015.11.30 15:27

Nekem pedig rekordmeretekkel csokkent, mert a generali ugyfele voltam... Egy brokernet karosult...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html