Jelentősen nőtt a Suzuki nyeresége

A Suzuki Motors az idén április és szeptember között éves összevetésben 30,9 százalékkal 41,9 milliárd jenre növelte nyereségét 1,23 ezer milliárd jenes eladások mellett. A nagojai adóhivatal eközben 200 millió jenes adóhátralék befizetésére kötelezte a Suzukit, aminek a cég eleget tett, bár álláspontja eltér a hivatalétól.
MTI-Eco, 2012. november 9. péntek, 11:02
Fotó: Napi.hu

Kétszázmillió jenes adóhátralék befizetésére kötelezte a Suzuki Motorst a nagojai adóhivatal, amiért a cég nem vallott be 1,2 milliárd jen értékű adóköteles jövedelmet.

A Kyodo japán hírügynökségnek pénteken nyilatkozó források szerint a hivatal eltitkolt bevételre, valamint valótlan költségekre bukkant a cég 2011-es könyveiben. Emellett több könyvviteli hibát is ejtett adóbevallásában a Suzuki.

A cég közlése szerint már befizette a hátralékot, de "álláspontja eltér az adóhivatalétól" az ügyben.

Az adóügyi fiaskó ellenére a pénteken közzétett, jó eredmények hátterében az áll, hogy a cég jelentősen növelni tudta belföldi eladásait az időszakban. Ugyanakkor Suzuki Oszamu, a vállalat elnöke azt is közölte: az autó- és motorkerékpár-gyártó elsősorban a délkelet-ázsiai piacra kíván fókuszálni a jövőben, Thaiföldön, Indonéziában és Indiában is újabb befektetéseket tervez.

HOZZÁSZÓLÁSOK