Jó adatokat közölt a General Electric

Éves szinten csökkenő, de a szakértők által vártnál jobb harmadik negyedévi eredményeket közölt az amerikai General Electric (GE) pénteken.
MTI-Eco, 2015. október 16. péntek, 15:14
Fotó: Reuters

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező multinacionális, technológiai és szolgáltatás profilú vállalat azt közölte, hogy az adózott eredménye 2,51 milliárd dollárra, részvényenként 25 centre csökkent a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 3,54 milliárd dollár, részvényarányosan 35 centről.

Az egyszeri tételek nélküli profit 29 cent lett, a szakértők 26 centre számítottak.

A cég árbevétele 1 százalékkal 31,68 milliárd dollárra csökkent, elemzők rosszabb adatra, 28,57 milliárd dollárra számítottak.

A General Electric elsősorban annak köszönheti a szakértők által vártnál jobb eredményeket, hogy az alaptevékenységébe tartozó ágazatok jól teljesítettek. Így például a GE repüléstechnikai ágazatában a bevétel 5 százalékkal, a vízkezelési területen 1 százalékkal, a szállítási szektorban 3 százalékkal nőtt.

A cég áprilisban azt közölte, hogy 2018-ra a bevételeinek 90 százaléka egyebek mellett a repüléstechnikai, energiaipari és vízkezeléssel kapcsolatos termékeinek értékesítéseiből fog származni.

HOZZÁSZÓLÁSOK