Jó félévet zárt a Michelin

Növekvő nyereséggel zárta a Michelin az első fél évet, miután a nyersanyagárak mérséklődése és a takarékossági program ellensúlyozta az árbevétel csökkenését.
MTI-Eco, 2016. július 26. kedd, 11:40
Fotó: Reuters

A francia abroncsgyár kedden közölte, hogy nettó nyeresége 9 százalékkal 773 millió euróra nőtt, miközben árbevétele a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt 2 százalékkal 10,3 milliárd euróra csökkent a múlt év első hat hónapjához viszonyítva. A működési eredmény 11 százalékkal 1,41 milliárd euróra emelkedett. Az elemzők csupán 739 millió euró nettó nyereséget és 1,32 milliárd euró működési eredményt vártak.

A teher- és személygépkocsi abroncsok iránt Latin-Amerika kivételével minden térségben bővült a kereslet. A második fél évben Európában és Észak-Amerikában várhatóan veszít lendületéből a növekedés, a kínai piac azonban élénk marad - prognosztizálja a konszern.

A Michelin a nyíregyházi Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. révén van jelen Magyarországon. A Michelin-csoport 1996-ban vásárolta meg a Taurus abroncsgyártó és gumiipari vállalatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK