Mindamellett a bank igazgatója, Andreas Ittner szerint a nemzetközi környezet alakulása továbbra is nagy kihívást jelent az osztrák bankszektor számára.

Az osztrák bankok kitettsége Görögországban, Írországban és Portugáliában összesen 5,8 milliárd euróra tehető, ami eltörpül az egész európai bankszektor 590 milliárdja mellett.

Az elemzés szerint folyamatosan javult az osztrák bankok likviditási helyzete, az adó után számított tőkehozam tavaly 0,46 százalékra emelkedett a 2009. évi 0,18 százalékról. A Tier 1 tőkemegfelelési ráta a tavalyi év végén meghaladta a 10 százalékot, míg a válságos 2008-as évben ennél 2,7 százalékponttal alacsonyabb volt.

Az elemzés kitér arra is, hogy mekkora a jelentősége a kelet-európai érdekeltségeknek az osztrák bankok életében: azok jövedelmezőbben működnek, mint az ausztriai pénzintézetek, egyszerűen azért, mert ott kisebb a ráfordítás.

A felmérés Ausztria hat vezető bankjára terjedt ki, ezek: az Unicredithez tartozó Bank Austria, a Raiffeisen Bank International, az Erste Group Bank, az Oesterreichische Volksbanken, a BAWAG P.S.K. és a Hypo Group Alpe Adria.