Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Morgan Stanley ma tette közzé második negyedévre vonatkozó számait. A gyorsjelentéssel nagy meglepetést okozott az elemzőknek, akik csupán 55 centes egy részvényre jutó eredményt vártak, ezzel szemben a bank 94 centről jelentett.

A várt bevétel is meghaladta a konszenzust. A várt és a tényadat közötti jelentős különbség nagy részét (részvényenként 31 centet) valószínűleg egy adókedvezmény miatti 609 millió dolláros eredményt növelő tétel okozta. Igaz, enélkül a tétel nélkül is magasabb volt az idei nyereség a tavalyinál.

A Morgan Stanley számairól először nem volt világos, hogy összevethetők-e az elemzői konszenzussal, ugyanis az adókedvezmény inkább egyszerű tételnek tűnik, ráadásul a bevétel nem tér el ilyen nagy mértékben a várttól. Az elemzői konszenzusban ugyan számolhattak egyszeri tételekkel, de ilyen mértékű adókedvezményre nem számított senki.

A bank kötvény- nyersanyag- és devizakereskedési üzletágának bevétele a versenytársakhoz hasonló mértékben, 17 százalékkal csökkent. A bank a részvénypiaci szárnyalásból igencsak kivette a részét: tanácsadási tevékenységéből 26 százalékkal több, 418 millió dollár folyt be. Részvénykibocsátási tevékenységéből 50 százalékkal több, 489 millió dollárnyi bevétele volt, kötvénykibocsátásból 26 százalékkal magasabb, 525 millió dolláros bevételt ért el.