Jó híreket közölt a Morgan Stanley

A Morgan Stanley a vártnál sokkal jobban teljesített az idei második negyedévben: 1,9 milliárd dolláros profitja közel duplája a tavalyi 1 milliárdnak.
portfolio.hu, 2014. július 17. csütörtök, 15:02
Fotó: Reuters

A Morgan Stanley ma tette közzé második negyedévre vonatkozó számait. A gyorsjelentéssel nagy meglepetést okozott az elemzőknek, akik csupán 55 centes egy részvényre jutó eredményt vártak, ezzel szemben a bank 94 centről jelentett.

A várt bevétel is meghaladta a konszenzust. A várt és a tényadat közötti jelentős különbség nagy részét (részvényenként 31 centet) valószínűleg egy adókedvezmény miatti 609 millió dolláros eredményt növelő tétel okozta. Igaz, enélkül a tétel nélkül is magasabb volt az idei nyereség a tavalyinál.

A Morgan Stanley számairól először nem volt világos, hogy összevethetők-e az elemzői konszenzussal, ugyanis az adókedvezmény inkább egyszerű tételnek tűnik, ráadásul a bevétel nem tér el ilyen nagy mértékben a várttól. Az elemzői konszenzusban ugyan számolhattak egyszeri tételekkel, de ilyen mértékű adókedvezményre nem számított senki.

A bank kötvény- nyersanyag- és devizakereskedési üzletágának bevétele a versenytársakhoz hasonló mértékben, 17 százalékkal csökkent. A bank a részvénypiaci szárnyalásból igencsak kivette a részét: tanácsadási tevékenységéből 26 százalékkal több, 418 millió dollár folyt be. Részvénykibocsátási tevékenységéből 50 százalékkal több, 489 millió dollárnyi bevétele volt, kötvénykibocsátásból 26 százalékkal magasabb, 525 millió dolláros bevételt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK