Jó hírt közölt a Raiffeisen Bank

Az elemzők által vártnál nagyobb lett a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. február 7. szerda, 11:03
Fotó: Shutterstock

Az osztrák bank nem közölt éves összehasonlító adatot, mivel a Raiffeisen a múlt év elején egyesült anyacégével, a Raiffeisen Zentralbankkal. Az RBI 206 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el a december végével záródott három hónapban, ami felülmúlta a szakértők által várt 166 millió eurót.

Az RBI tavalyi adózott eredménye 1,12 milliárd euró lett, nagyobb az egyesülés hatásától megtisztított egy évvel korábbi 520 millió euró profitnál és meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,08 milliárd eurót.

A pénzintézet éves nettó kamatbevétele 3,21 milliárd euró lett, nagyjából azonos az egyesülés hatásától megtisztított adattal. A bank kockázati céltartaléka 287 millió euróra csökkent tavaly az egy évvel korábbi 758 millió euróról.

Az RBI március 14-én ismerteti a 2017-es évről szóló teljes beszámolóját, amikor nyilvánosságra hozza továbbá a folyó évre vonatkozó előrejelzését és azt, hogy négy év után először milyen osztalékra tesz javaslatot a vállalatvezetés.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK