Jobb LCD-tévék jönnek ugyanannyiért

Magyarországon várhatóan egyre többet tudó LCD-tévéket kínálnak majd a gyártók a "tavalyi" árért.
NAPI, 2011. március 2. szerda, 08:32
Fotó:

Magyarországon már nem számítanak luxusterméknek a lapos tévék - állította a Világgazdaságnak nyilatkozva egy hazai szakértők. Itthon az LCD-tévék a legkeresettebbek, ezen belül egyre többen veszik a LED-es háttérvilágítású típusokat. Méretben a 82 és a 105 centiméteres képátlójú készülékek a legnépszerűbbek.

Itthon még nem viszik a 3D-s tévéket, mert nem tudnak rajtuk mit nézni, ám a világon 2010 utolsó negyedében 2,3 millió darabra ugrott az értékesítésük. Hamarosan jönnek a szemüveg nélküli típusok és a hollywoodi filmstúdiók egyre több 3D-s filmet ígérnek, ezért ez a részpiac nagy növekedés előtt áll.

Idehaza a 3D-s tévéket leszámítva nem lehet arra számítani, hogy tovább csökken a készülékek ára, az viszont nagyon valószínű, hogy egyre nagyobb tudású tévéket kínálnak majd ugyanazért az árért. A 3D-s piac az év végére pöröghet fel.

A világon tavaly október-decemberben 77,6 millió új lapos tévét adtak el, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az LCD mindenütt lenyomja a plazmát, a hagyományos katódsugárcsöves készülékek kisebb reneszánszát hozz, hogy az USA-ban a gyerekeknek ilyen tévét vesznek a szülők, mert ezeket nehezebb leverni, mint a lapos tévéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK