A Corteva Agriscience és a Pro Farm Technologies Ltd., amely egy új agrobiológiai anyagokkal foglalkozó finn mezőgazdasági technológiai vállalat, hosszú távú, európai szintű, kizárólagos stratégiai kereskedelmi megállapodás létrejöttét jelentették be. Együtt fejlesztik és forgalmazzák majd a Pro Farm saját, szabadalmaztatott technológiai platformjára épülő, biológiai vetőmagcsávázó termékek sorozatát.

A Pro Farm természetes biopolimerekre irányuló kutatása egy növényi eredetű anyagokra épülő, új biológiai platform kifejlesztését eredményezte, amelyet kombináltak saját és szabadalmi védettség alatt álló, biológiailag hasznosuló, magas koncentrációjú készítményekkel. Az így kapott növényi stimulánsok már a korai fejlődési szakaszban megerősítik a növényt, erőteljesebb növekedést eredményeznek és összességében javítják a növények egészségi állapotát.

Az európai gazdálkodók számára kínálják ezt a fejlesztést, az intenzívebb növénynövekedés és a növény egészségének javítására, a nagyobb terméshozam és vetőmag minőség érdekében. A Corteva első ízben a 2020/21-es szezonban dobja piacra Európában a Pro Farm biológiai platformján fejlesztett kukorica-, napraforgó- és olajrepce termékeket, amelyekkel a tervek szerint több mint 10 millió hektárnyi növény kezelésére lesz lehetőség.

André Negreiros, a Corteva Agriscience Európa Csávázási Technológia üzletág vezetője szerint a Pro Farm Technologies-zel való együttműködés keretében olyan nagy hatékonyságú, vetőmag csávázásra alkalmas termékeket szállítanak, amelyek megfelelnek az európai termelők igényeinek, hozzájárulnak az általános növényegészség javuláshoz, valamint figyelembe veszik a fogyasztók elvárásait is. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Corteva Agriscience ösztönzi a világszintű együttműködést, hogy az így létrejövő innováció segítségével növekedjen a gazdálkodás termelékenysége, a környezeti fenntarthatóság, és ténylegesen azt termeljék, amire szükség van - napjainkban és hosszú távon is.

A Pro Farm számára a megállapodás lehetővé teszi hatékony biológiai megoldásaik több millió hektáron történő alkalmazását, amellyel a kistermelőtől kezdve a teljes élelmiszer-ellátási láncot támogatják - hívta fel a figyelmet Matti Tiainen, a Pro Farm Technologies vezérigazgatója. Ez a nagyságrend és piaci lehetőség, amelyet a Corteva biztosít a platform számára, azt jelentheti, hogy a Pro Farm növényi eredetű biológiai technológiájára építve 2021-ig több milliárd kilóval nagyobb hozamot lehet elérni. Ezt a helyszíni próbatermesztéseik során a célgabonákkal elért átlagos terméshozam-többlet alapján jelentette ki a cégvezető.