Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A France Telecomhoz tartozó Orange és a Deutsche Telekom egysége, a T-Mobile megnyerte az EU jóváhagyását egyesült királyságbeli egységeiknek egyesülési tervére - adta hírül a Reuters. A cégek korábban a harmadik, illetve negyedik legnagyobb szereplők voltak a piaci részesedésük alapján a szigetországban, most azonban a fúzióval az élre törthetnek. Ezzel a mobilszolgáltatók száma ötről négyre csökken.

A cégek azt várják, hogy az ügylet végére idén az első félévben kerülhet során, talán tavasszal - fogalmazott a Deutsche Telekom szóvivője.

A T-Mobile és az Orange még novemberben közölte egyesülési tervüket, amellyel 37 százalékos piaci részesedést tudnak elérni a brit piacon, amellyel megelőzhetik a piacvezető O2 és Vodafone szolgáltatókat.

Korábban a szigetország fogyasztóvédelmi és versenyhatósági hivatala (Office of Fair Trading) fordult az Európai Unióhoz, hogy vizsgálja meg a tervezett fúziót a túl nagy piaci részesedés miatt. Az Európai Bizottság viszont jóváhagyta az egyesülési tervet, mivel indoklása szerint marad megfelelő számú versenytárs a piacon.

A két vállalat azt tervezi, hogy megtartják a T-Mobile és az Orange márkaneveket másfél évig, és utána újragondolják a stratégiát.