Jól kúrálta magát a Sanofi-Aventis

Megugrott a Chinoin tulajdonosának nyeresége.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 11:28
Fotó:

A Sanofi-Aventis SA, Franciaország legnagyobb gyógyszergyártója 29 százalékkal, 2,27 milliárd euróra növelte nettó nyereségét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A Chinoin tulajdonosa sokat köszönhet a cukorbetegeket kezelő Lantus gyógyszerének, amely nem vesztette el az orvosok bizalmát annak ellenére, hogy egy szaklap szerint növelheti a rák kialakulásának kockázatát. A Lantus értékesítése 26 százalékkal, 792 millió euróra nőtt, ami meghaladja a szakértők várakozását.

A Sanofit segítette a prágai Zentiva NV, a mexikói Laboratorios Kendrick és a brazil Medley SA felvásárlása - ezek a vállalatok először növelték a cég nyereségét az elmúlt negyedévben. A francia társaság vezetése kis és közepes vállalatok felvásárlásával igyekszik külső növekedési erőforrásokra szert tenni.

A cégvezetés emellett átalakítja a Sanofi szervezeti működését, bezár néhány üzemet és a kutatási erőforrásokat a legígéretesebb projektekre koncentrálja. Az utóbbi jegyében 65 fejlesztésből leállítottak 14-et. A gyógyszergyártónak meg kell újítani kínálatát, mert árbevételének 20 százalékát adó termékei szabadalmi védettsége 2012-ig lejár, s ezek piacán megjelennek a generikusgyártók.

HOZZÁSZÓLÁSOK