Jól megy a CIB anyabankjának

Üzleti tervének megfelelő mértékben emelkedett a legnagyobb olasz lakossági bank, a CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo harmadik negyedévi adózott eredménye éves szinten.
MTI, 2011. november 8. kedd, 17:56
Fotó: Napi.hu

A szeptemberrel záródott három hónapban a milánói székhelyű cég profitja éves szinten 3,3 százalékkal 527 millió euróra nőtt. A nettó kamatbevétel 2,45 milliárd euróról 2,48 milliárd euróra emelkedett.

A második negyedévhez képest a profit ugyanakkor 29 százalékkal esett, amit egy 593 millió eurós egyszeri, részben görög adósságleírás okozott.

Az Intesa Sanpaolo bankcsoport Tier 1 mag-tőkemegfelelési mutatója 10,2 százalék volt szeptember végén, ami az egyik legmagasabb az európai bankok között. A Tier 1 tőkemegfelelési mutató 11,6 százalék volt a harmadik negyedév végén.

A 2011-es év első kilenc hónapjában az Intesa Sanpaolo
konszolidált nettó eredménye 1.739 millió euró volt, ami 5,6 százalékkal alacsonyabb 2010 első kilenc hónapjának 1.842 millió eurós eredményénél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Frogger, 2011.11.09 07:32

nem is értem, hogy mi ez a válság hisztéria ... tessék, a bankok rekord profittal zárnak (meg a gyógyszergyárak.)
nincs is jobb piac, mint egy eladósodott és beteg társadalom. Minél jobban el vagyunk adódodva és minél betegebbek vagyunk, annál jobbak a GDP adatok.
A hatékonyságól ne is beszéljünk .... a CIB és a Sanofi is elbocsájtja a dolgozóit, mert egyre több munkát egyre kevesebb ember képes(?) elvégezni.
Nő a GDP, nő a hatékonyság, nő a profit ... mit panaszkodunk ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Frogger, 2011.11.09 07:24

Hurrá! Ez azt jelenti, hogy a kötelezettségei 10,2%-ának tudnának eleget tenni.... Megnyugodtunk ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html