Jól megy az acélipari óriásnak

Az ArcelorMittal, a világ legnagyobb acélipari csoportja már a második egymást követő negyedévet zárta nyereséggel. Az acélipari üzletág eredményjavulására ellensúlyozta a vasérc árcsökkenését, ami mérsékelte a bányaipari üzletág profitját.
MTI-Eco, 2014. november 7. péntek, 08:22

A luxemburgi székhelyű ArcelorMittal pénteki eredmény-beszámolója szerint a szeptember végével záródott három hónapban az adózott eredmény 22 millió dollár lett az egy évvel korábbi 193 millió dollár veszteség után. A harmadik negyedévi nyereség ugyanakkor 58 százalékkal kisebb lett a második negyedévi 52 millió dollárhoz képest.

A harmadik negyedévi bevétel 2,2 százalékkal, 20,1 milliárd dollárra nőtt éves szinten. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 11 százalékkal, 1,91 milliárd dollárra ugrott, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,81 milliárd dollárt.

Pénteken a cégcsoport megerősítette a 7 milliárd dollárt meghaladó idei EBITDA-eredményre vonatkozó várakozását. Az indiai Mittal 2006-ban vette meg a 2001-ben alakult francia-belga-luxemburgi-spanyol Arcelor csoportot.

HOZZÁSZÓLÁSOK