Jól megy, de veszteséges a Telenor

Növelte előfizetői számát és bevételét a Telenor norvég távközlési csoport a harmadik negyedévben, de a nettó eredménysoron veszteséget könyvelt el, mert a VimpelCom orosz telekommunikációs vállalatban való részesedésének eladásával kapcsolatosan 5,4 millió norvég koronás leírást hajtott végre.
MTI, 2015. október 28. szerda, 13:46
Fotó: Napi.hu

A Magyarországon is jelen lévő cég árbevétele az elemzői várakozásokkal összhangban 31,83 milliárd koronára (1 norvég korona/33,18 forint emelkedett a szeptember végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbi 27,69 milliárd koronáról.

A cég nettó vesztesége 1,77 milliárd koronát tett ki, szemben az egy évvel korábbi 2,59 milliárd koronás nyereséggel. Elemzők ennél rosszabbra, 3,51milliárd koronás nettó veszteségre számítottak.

A norvégiai központú Telenor-csoport nemzetközi szinten - Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 országában - nyújt távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltatásokat. Mobiltelefon-előfizetőinek száma több mint 5 millióval közel 200 millióra emelkedett a harmadik negyedévben.

Szeptember elején az uniós hatóságok blokkolták a Telenor és a TeliaSonera dániai leánycégeinek összevonását, így a Telenor vezetése csökkentette az egész évre vonatkozó előrejelzését. A korábbi 5-7 százalék helyett immár csak 5 százalék körüli organikus bevételnövekedéssel számolnak, míg a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény (Ebitda) árbevételhez viszonyított arányát 34-36 százalékról 34 százalékra mérsékelték.

A Telenor gyorsjelentése szerint Pakisztán, Banglades és Svédország mellett Magyarországon is ígéretes növekedési trend figyelhető meg. A magyarországi leányvállalat, a 3,2 millió egyéni és vállalati előfizetővel rendelkező Telenor Magyarország az idei harmadik negyedévben 1 milliárd 167 millió norvég koronás árbevételt ért el, míg a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredménye 417 millió koronát tett ki. Az előző év azonos időszakához képest az árbevétel 11,4 százalékkal, az EBITDA pedig 20,52 százalékkal emelkedett. Forintban számolva a bevételek 1 százalékkal, az EBITDA pedig 9 százalékkal emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2015.10.28 14:55

@rw2: Jól látod, amint letelik a hűségidő, máris szolgáltatót váltok és örökre elfelejtem a Telenort.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2015.10.28 14:37

"A Telenor gyorsjelentése szerint Pakisztán, Banglades és Svédország mellett Magyarországon is ígéretes növekedési trend figyelhető meg. "

Az erős növekedést én is észleltem a telefonszámlámom, de ettől héttől kezdve már külön utakon növekedünk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html