Jól ment a fapadosoknak

Növelték utasforgalmukat áprilisban Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el az év negyedik hónapjában az egy évvel korábbihoz képest.
MTI-Eco, 2015. május 7. csütörtök, 14:23
Fotó: Napi.hu

Az ír diszkont légitársaság honlapján közölt adatok szerint 16 százalékkal 9 millióra növelte utasforgalmát áprilisban, a járatok töltöttsége 7 százalékponttal 91 százalékra javult.
A közelmúltban arculatváltáson átesett angol easyJet áprilisban 6 millió utast szállított, szemben a tavaly áprilisi 5,7 millióval, a narancssárga-fehér Airbusok 90 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ez 1 százalékponttal jobb a 2014 áprilisi adatnál.

A Norwegian Air Shuttle-t 2,1 millióan választották áprilisban, hét százalékkal többen, mint tavaly ugyanekkor, a társaság Boeingjei 82,4 százalékos töltöttségi mutatót produkáltak, 2,6 százalékponttal magasabbat, mint egy évvel korábban.

A magyar kötődésű Wizz Air MTI-hez eljuttatott közlése szerint 23 százalékkal 1,5 millióra bővült utasainak száma, a gépek 86,2 százalékos töltöttséggel repültek, ez 1,7 százalékponttal haladja meg a tavalyi áprilisi értéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK