Jól teljesített a Groupama

A biztosítócsoport díjbevétele 9,1 százalékkal nőtt és 166 millió eurós pozitív eredményt ért el a francia társaság.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 15:37

A Groupama S.A. biztosítási tevékenységének konszolidált díjbevétele 8,2 milliárd eurót ért el az első félévben, ami 9,1 százalékos növekedést jelentett - áll a társaság lapunkhoz eljutatott sajtóközleményében.
A válság és a jelentős időjárási események ellenére, stabil alapokat tükröző nettó eredményről számolt be a vállalat: 166 millió eurós pozitív eredményt ért el a biztosító.
Elsősorban a félévi eredmény pozitív hatása miatt, a csoport előírt szavatoló tőkéjének aránya 6 százalékponttal 128 százalékra növekedett 2008. december 31-hez viszonyítva. A Groupama Csoport nemzetközi leányvállalatainak, amelyek 2009. június 30-án 2,2 milliárd eurós konszolidált díjbevételt jelentettek, 12,8 százalékos növekedést értek el a tárgyidőszakban.
Magyarországon, a Groupama Biztosító és az OTP Garancia fúziója révén 2009. március 31-én létrejött a Groupama Garancia Biztosító, amely a 2009. első félévi díjbevétele alapján a harmadik legnagyobb nem-élet biztosító és a negyedik legnagyobb életbiztosító Magyarországon.
A Csoport tevékenysége jelentős fejlődést mutat - közölte Jean Azéma, a Groupama vezérigazgatója. Az első félévét a személybiztosítások terén tapasztalt erőteljes növekedés jellemezte Franciaországban, és stabil fejlesztési alapok kialakítása a nemzetközi színtéren - tette hozzá. A második félév során a csoport reményei szerint folytatódik díjbevételének intenzív növekedése, valamint tovább javul fizetőképessége. A Groupama tovább kívánja folytatni a teljesítményének növelésére és javítására irányuló politikáját mind Franciaországban, mind Európában, úgy, hogy továbbra is feltett szándéka, hogy bekerüljön Európa 10 legnagyobb biztosítója közé.

HOZZÁSZÓLÁSOK