A Continental mai, előzetes adatai szerint 38,8 millió euró EBIT-eredményt ért el a második negyedévben, a vállalat megfogalmazása szerint a cég történetének "leghatékonyabb költségcsökkentő csomagja" következtében – írja a Reuters.

Szeptember óta 16 ezer munkahelyet szüntetett meg az abroncsgyártó, ez a teljes munkavállalói állomány közel 10 százalékát jelenti. Az első negyedév 46,6 millió eurós vesztesége után az egyszeri költségekkel kiigazított EBIT 283 millió eurós nyereségre emelkedett. A vállalat árbevétele 4,76 milliárd euró volt a második negyedévben: ez közel 460 millióval magasabb az előző három hónapnál, azonban közel 30 százalékkal esett az egy évvel korábbi 6,6 milliárd eurós érték alá.

A vezérigazgató Karl-Thomas Neumann szerint a fellendülésre utaló jelek ellenére az év további részében és utána is komoly kihívásokkal kell megküzdenie az egész autóipari beszállítói iparágnak. Az előzetes adatok szerint az első félév konszolidált árbevétele az egy évvel korábbi 13,25 milliárd euróról 32 százalékkal 9,03 milliárdra csökkent, a első hat hónap konszolidált EBIT-értéke pedig 126,2 millió euró veszteséget jelez, az egy évvel korábbi 912,4 milliós eredmény után. A gyártó részvényárfolyama 6,76 százalékos emelkedésben van a hétfői kereskedésen.