Jól teljesített a Tv2 anyavállalata

Az összes fontos pénzügyi mutatója javult tavaly a ProSiebenSat.1-nek, a Tv2 anyavállalatának. A cégcsoport hasonló mértékű erősödéssel számol ez évben is. A ProSiebenSat.1 cégcsoport konszolidált árbevétele 7,1 százalékkal, 2,356 milliárd euróra nőtt, míg az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA 19,3 millió euróval, 744,8 millió euróra gyarapodott. Az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény 30,5 százalékkal, 355,5 millió euróra emelkedett az előző évi 272,4 millió euróhoz képest.
Diószegi József, 2013. március 11. hétfő, 13:07
Fotó: Napi.hu

Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 Media AG vezérigazgatója elmondta, hogy 2012 egy újabb rekordév volt a cégcsoport történetében. Sikeresen folytatták terjeszkedésüket a digitális területen, így a "digitális és ehhez kapcsolódó területek" szegmens árbevétele csaknem negyven százalékkal nőtt.

A televíziós üzletág és a digitális tevékenységek integrációját még szorosabbra fűzik, aminek következtében a ProSiebenSat.1 a tervek szerint hagyományos televíziós szolgáltatóból digitális szórakoztató és e-kereskedelmi nagyhatalommá nőheti ki magát. A ProSiebenSat.1 cégcsoport az összes szegmensben pozitív kezdéssel indította 2013 első negyedévét; éves szinten az árbevételek további növekedésére van kilátás. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA tekintetében a cégcsoport az előző éves értéknél nagyobb eredményre törekszik. (A Tv2-t működtető MTM-SBS Televízió Zrt. 2012-es pénzügyi adatai május végétől lesznek publikusak, a ceginfo.hu adatai szerint a társaság bevétele 16,2 milliárd forint volt 2011-ben.)

HOZZÁSZÓLÁSOK