Jön a BMW-Merci

Elképzelhető, hogy a BMW és a Mercedes együttműködik a motorfejlesztésben, de az ezzel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányok még készülőben vannak, ezért nem várható, hogy az idei évben bármilyen megállapodást aláírnak felek – nyilatkozta a tokiói autókiállításon Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója.
Komócsin Sándor, 2007. október 24. szerda, 08:45
Fotó:

Több más gyártóval is tárgyalásokat folytatunk - tette hozzá. Korábban a német Auto Bild magazin közölte: a Mercedes azt tervezi, hogy átveszi a BMW Mini márkájának kifejlesztett négyhengeres, direkt befecskendezéses dízelmotort, amelyet a francia PSA Peugeot Citroën gyárt. Ezek a motorok 2011-től a B osztályú Mercikbe kerülhetnek. A BMW, a Genereal Motors és a Daimler jelenleg egy kétféle üzemmódban működő hibridmeghajtás kifejlesztésében működik együtt.

Ezzel egyben csökkent a valószínűsége annak, hogy ezek a kisebb autók a Fiattól átvett platformra kerülnének, igaz, ezt a találgatást sem kommentálta a cégvezető. A teherautó-gyártás terén megvalósuló esetleges Mercedes-Fiat kooperáció hírét szintén nem erősítette meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK