Jön a repülőgépes internet

Jövő héttől az Egyesült Államok számos belföldi légi járatán próbaképpen internet-hozzáférést biztosítanak majd az utasoknak.
NAPI Online, 2007. december 7. péntek, 11:21
Fotó:

Az elkövetkező hónapok során kísérletképpen a repülőgépek fedélzetén biztosított - helyenként korlátozott, másutt teljes körű - internethozzáférés iránt jelentős kereslet várható.

A JetBlue Airways ingyenes e-mail és azonnali üzenetküldő szolgáltatást biztosít egyik járatán, míg az American, a Virgin America és az Alaskan Airlines szélesebb körű internet-hozzáférést tenne elérhetővé az utasoknak, mindössze 10 dollárért repülőutanként.

A társaságok célja, hogy néhány éven belül alkalmassá tegyék járataikat arra, hogy wi-fi hotspotokként funkcionáljanak az utazási magasság elérését követően. A hálózati hozzáférés tiltott marad fel- és leszálláskor, illetve vihar esetén.

A Virgin America a versenytársaknál némiképp nagyravágyóbb tervvel állt elő. Az ülések háttámlájába már most beépített, az utasok szórakozását és az utaskísérőkkel történő kapcsolatfelvétel megkönnyítését szolgáló rendszert akarják internetezésre és a gépen belüli szélesebb körű kommunikációra is alkalmassá tenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK