Jön az egészséges kóla és chips

Milliárdokat költ a következő években a Pepsi arra, hogy egészségesebb üdítőket és rágcsálnivalókat fejlesszen ki, amelyek kevesebb cukrot, sót és zsírt tartalmaznak - írja a Financial Times. A cég ezzel meg akar felelni a trendeknek, amelyek az egészségtudatosabb táplálkozás felé mutatnak.
portfolio.hu, 2016. október 17. hétfő, 14:53
Fotó: Reuters

A Pepsi bevételének már csak a 47 százaléka származik italeladásokból, 53 százalék pedig többek között chipszek, gabonapelyhek és krékerek értékesítéséből jön.A cég szerint jelenleg már egy zacskó chipse kevesebb sót tartalmaz, mint egy szelet fehér kenyér - olvasható a Portfolio.hu-n.

A Pepsinek nincs is sok választása, hiszen a szénsavas üdítőitalok gyártása meredeken esni kezdett, miután a fogyasztók igyekeznek egészségesebben táplálkozni.

Nem csak az egészségesebb ételek és italok gyártása a célkitűzés a vállalatnál, de az is, hogy a környezetterhelést csökkentse a vízfelhasználással és a palackozással.

A PepsiCo kutatás-fejlesztési költségei megduplázódtak az elmúlt öt évben és a cég elkötelezett amellett, hogy tovább emelje a költekezést. A tavalyi évben 754 millió dollárt fordított k+f-re.
(Financial Times)

HOZZÁSZÓLÁSOK